dinsdag 11 oktober 2011

Internationale dag tegen de armoede en sociale uitsluiting 2011 in Leuven.

Arm maakt rijk (even) stil

2010 was het Europese jaar van de bestrijding tegen armoede en sociale uitsluiting. Er waren heel wat acties en activiteiten in binnen- en buitenland. Ook in Leuven was er o.a. een manifestatie met optocht op woensdag 13 oktober ’10 – in het kader van de internationale dag tegen armoede - waarbij heel wat organisaties en mensen (ook uit deze buurt) betrokken waren. Er was een grote opkomst met een zeer verscheiden publiek. Daarnaast was er ook aandacht voor dit thema in de Leuvense basisscholen met o.a. een ballonnenactie, een tekenwedstrijd en het spel ‘Uit de boot’.

Het Europese jaar is achter de rug, maar armoede en sociale uitsluiting blijven bestaan. Het is nodig dat we dit blijvend bestrijden en in de kijker zetten. Daarom willen we enkele acties in de kijker zetten.Op woensdag 12 oktober ’11 zal een deel van het Martelarenplein (aan het station) er helemaal anders uitzien. Meer vertellen we niet, want het moet een verrassing blijven. Ga in elk geval kijken tussen 6u00 en 11u00 ’s morgens. We willen iedereen, die Leuven binnenkomt en buitengaat, verrassen en doen nadenken. In de namiddag word je dan weer verwacht op het Ladeuzeplein om 13u00. Er wordt een flashmob gelanceerd voor jong en oud. Iedereen kan en mag meedoen. Een flashmob is een bijeenkomst van een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt en er iets ongebruikelijks doet. Daarna verdwijnt iedereen en wordt alles terug ‘normaal’. En hopelijk blijft er iets nazinderen in de hoofden van deelnemers en voorbijgangers. Er is ook koffie, frisdrank en wat lekkers.


Deze acties zijn het resultaat van een samenwerking tussen verschillende Leuvense verenigingen, die sterk werken rond armoedebestrijding: Arktos, Buurtwerk ’t Lampeke, Buurtwerk Casablanca, Leren Ondernemen, inloopteam de Meander, de Wissel, Riso Vlaams-Brabant, CAW-Leuven, de integratiedienst stad Leuven en OCMW Leuven. Dit alles gebeurt met de steun van de stad Leuven en de Provincie Vlaams-Brabant.

Bron programma: www.lerenondernemenvzw.org , www.lampeke.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten