maandag 15 oktober 2012

Internationale dag tegen de armoede 2012 in Leuven.
Op woensdag 17 oktober ’12 tussen 15u00 en 19u00 nodigen we beleidsmakers, organisaties uit de sector, het ‘middenveld’, mensen met en het brede publiek uit om in dialoog te gaan met mensen met kansarmoede-ervaring. Dit gebeurt op een interactieve manier aan thematische dialoogtafels met specifieke thema’s (zie menukaart). De dialoogtafels worden geïnspireerd door stellingen, foto’s, filmpjes, cijfermateriaal, tekst en beeld.
 
Er zijn lange en korte dialoogtafels, mensen kunnen hun reacties kwijt in de babbelbox (video) en ideeën en suggesties neerschrijven op reuze-vlaggenwimpels. De resultaten hiervan worden gebundeld en in het voorjaar van 2013 overhandigd aan de nieuwe beleidsmakers.
Buiten – voor de zaal – is er animatie. Er is een ‘keuvel-salon’, een ‘maak-zelf-je-soep-stand, er wordt gezongen en muziek gemaakt, .... En natuurlijk is er gratis soep en brood, koffie en frisdrank voor iedereen. Iedereen is hartelijk welkom om (kort of lang) binnen te springen op deze actie.

Deze Leuvense actie ‘Schuif mee aan tafel’ is onderdeel van de internationale dag in de strijd tegen kansarmoede en sociale uitsluiting - jaarlijks op 17 oktober - en vertrekt vanuit een samenwerkingsverband tussen buurtwerk ‘t Lampeke, buurtwerk Casablanca, Leren Ondernemen, inloopcentrum de Meander, de Wissel, Arktos, Riso Vlaams-Brabant, OCMW Leuven en CAW regio Leuven met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten